• Meer over Marion

    Praktijk verAdeming staat voor balans, groei, ruimte en ontwikkeling.

Achtergrond

Met mijn passie voor houding en beweging heb ik jarenlang met veel plezier gewerkt als Oefentherapeute Cesar. Steeds meer werd ik mij ervan bewust hoe nauw lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en dat veel fysieke klachten voortkomen vanuit mentale spanning. Via een specialisatie  in de psychosomatiek, heb ik mij toegelegd op stress gerelateerde klachten zoals hyperventilatie, overbelasting en burn-out. Het gaf me veel voldoening mensen bewust te maken van de wisselwerking en balans tussen lichaam en geest en ze te leren luisteren naar hun lichaam.

Om mensen nog beter te kunnen ondersteunen in hun leerproces, heb ik in 2019 de opleiding tot Master Coach afgerond (https://europeesinstituut.nl/opleidingen-coaching-counseling/)  Tijdens deze studie ben ik er nóg meer van doordrongen geraakt hoe uniek ieder mens is en hoe belangrijk het is dat je mag zijn wie je bent. Ook ik ben hierin door een leerproces gegaan en heb me persoonlijk kunnen ontwikkelen. Het heeft me een rijker mens gemaakt: jezelf die ruimte geven in wie je bent, dat is een verademing!

Als ervaringsdeskundige trainer/coach integreer ik mijn ervaring op fysiek en psychisch gebied om samen aan de slag te gaan en te werken aan balans, groei en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling! 

Praktijk verAdeming staat voor balans, groei, ruimte en ontwikkeling

Visie van Praktijk verAdeming

Lichaam en geest zijn één. Belangrijk dus dat ze met elkaar in balans zijn. Dat is mijn streven in heel mijn werk. In dit alles staan mijn drie kernwoorden centraal:

  • Grip  krijgen op dat waarin je vastloopt
  • Groei  in wie je bent als persoon door bewustwording van je denken, je voelen en je doen en het onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van de eigen mogelijkheden
  • Kleur  door te erkennen wie je bent en daar ruimte aan te geven. Jouw persoonlijke kleuren weer terug op de voorgrond.

Voluit ontspannen leven, vanuit wie jij bent en mag zijn. Dát geeft verademing!

Wie ben ik nog meer?

Ik ben getrouwd, heb vier volwassen kinderen en woon in een fijne woning in Driebruggen met een heerlijke tuin en uitzicht op de polder. Ruimte om mij heen, daar geniet ik van. Net als op koude winteravonden heerlijk bij de houtkachel met een wijntje en mooie klassieke muziek op de achtergrond. Momenten van rust waar je van bij komt. Heel belangrijk! Momenten van herstel, die wil ik ook brengen in mijn gesprekken en trainingen. Ik neem de tijd om te luisteren maar ook om te confronteren. Op een integere manier. Ik heb een warm hart voor de ander, ben betrokken en begeleid met bewogenheid en empathie. Er is ruimte om te zijn wie je bent met al je gedachtenspinsels en emoties. Ik geniet ervan om samen te werken aan bewustwording, zelfinzicht en veranderingen welke jou persoonlijk doen groeien en weer in beweging brengen om vervolgens zélf je weg weer te vervolgen met energie en in balans.

Reviews

Marion heeft me tools en oefeningen gegeven waardoor ik me nu eerder bewust ben van mijn stresssignalen. Dat geeft me een keuze terwijl ik voorheen doorging tot ik alsmaar meer klachten kreeg. Ik heb nu bijna geen klachten meer en als ik merk dat ze terugkomen, weet ik waardoor het komt en wat ik moet doen. Wat ik heel fijn vond ook is dat oefeningen opgenomen kunnen worden zodat je ze thuis nog eens kunt afluisteren.

In mijn werk als interieurstyliste heb ik het vaak heel druk met orders die af moeten. Dit in combinatie met een stressvolle privésituatie maakte dat ik slecht sliep en veel rugklachten had. Marion heeft mij geleerd stil te staan en te luisteren naar wat mijn lichaam mij vertelt. Ik herken mijn stressklachten nu veel eerder. Ook zie ik nu in dat ik veel vaker ontspanmomenten moet inplannen. En dat doe ik dan ook. Samen met alle oefeningen heeft het ervoor gezorgd dat het mij lukt om zelf de spanning in mijn lijf los te laten. Dit resulteerde in minder rugklachten.  Marion is een rustige en capabele coach waar ik een fijne klik mee had. Zeker aan te raden!